Ephemeral Road

Begin van het jaar 2019 heeft basvanderhorst Architects & Engineers dit paviljoen ontworpen voor een tijdelijke tentoonstelling. Over een bestaand bospad gebouwd met spanbanden, wit bannerdoek en geleende kratten bier. Startend vanuit een bestaand pad lijdt Ephemeral Road bezoekers af van de oorspronkelijke route. 

 

Door dertien abstract witte portalen opeenvolgend te plaatsen wordt een rechte wandeling afgebogen met twee bochten. Het begin- en eindpunt blijven gelijk; alleen verschilt de weg van zijn oorspronkelijke gang. Door de ‘herbestemming’ van mensen blijft een deel van het oorspronkelijke pad onbelopen waardoor de natuur de kans krijgt hier te groeien. 

In het ontwerpproces van het tijdelijke gebouw hield de architect rekening met het mogelijke afval wat hieruit zou ontstaan na de afbraak. De geleende bierkratjes zijn teruggebracht naar de lokale supermarkt en in het atelier van Saarbarbaars wordt van het overige materiaal een hoogwaardig tassenlijn gemaakt.